Συστατικά
1 πακέτο φρέσκιας ζύμης (40 γραμμάρια),
2 φλιτζάνια ζεστό γάλα (400 ml),
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 φιάλη σόδας (200 ml),
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι(200 ml),
2 ασπράδια αυγών,
2 κγ αλάτι,
1 κγ μαχλέπι,
Σχεδόν 7 ή 8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το μέγεθος του κυπέλλου είναι 200 ml).
Για το άνοιγμα
Μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) (50 γραμμάρια).
Για επικάλυψη.
2 κρόκοι αυγών,
Σουσάμι.
Διαδικασία συνταγής
Αρχικά, ανακατέψτε το ζεστό γάλα, τη ζύμη και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ. Αφήστε το μείγμα για 10 λεπτά.
Προσθέστε τα άλλα συστατικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατέψτε.
Προσθέστε το αλεύρι αργά και ζυμώστε καλά και πάρετε μια απαλή και ελαφρώς κολλώδη ζύμη.
Καθαρίστε τα χέρια σας και ζυμώστε ξανά τη ζύμη.
Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε την για 30 λεπτά για να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Στο τέλος του χρόνου, πάρτε ένα λίγο μεγαλύτερο κομμάτι από καρύδι από τη ζύμη και πλάθετε σε μπαλάκια.
Πατήστε τα μπαλάκια μερ την παλάμη σας να πλατιασουν και απλώστε τη μαργαρίνη στη ζύμη και ξαναπλαθετε σε μπαλάκια. Συνεχίστε με τις άλλες μπάλες ζύμης.
Πάρτε δύο από τα μπαλάκια που έχετε πλάσει και χρησιμοποιώντας τα χέρια σας σχηματίστε ένα μακριά σχοινιά.
Στρίψτε τα δύο σχοινιά ζύμης μεταξύ τους για να σχηματίσουν ένα σχοινί και συνδέστε τα άκρα μεταξύ τους για να σχηματίσουν έναν κύκλο, πιέζοντας τα άκρα σταθερά για να σφραγίσουν.
Μετά την ολοκλήρωση της ζύμης, τοποθετήστε τα αρτοσκευάσματα σε ένα βουτυρωμένο δίσκο και αφήστε τα να φουσκώσουν για 15 ή 20 λεπτά.
Βάλτε κρόκο αυγού πάνω τους και τα πασπαλίζετε με σουσάμι.
Στη συνέχεια τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν.
Αυτή η συνταγή σόδας για ζύμη είναι για 25 μαλακά φωμάκια σε 2 δίσκους.