Ψωμάκια με σπόρους μαύρου γλυκάνισου
Υλικά
750 g αλεύρι 00,
250 g προζύμι (εναλλακτικά 25 γρ μαγιά μπύρας),
250 g ζάχαρη,
1α κουταλάκι του γλυκού σπόρους,
1 χάρτινο ποτήρι,
1 ελάχιστη ποσότητα σπορέλαιου για να αποκτήσετε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη.
Εκτέλεση
Κάνουμε μια τρύπα στο αλεύρι, προσθέτουμε το προζύμι τη μαγιά, τη ζάχαρη, τους σπόρους γλυκάνισου και το λάδι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά τα πλάθουμε και τα τοποθετούμε σε ένα
τραπέζι σκεπασμένο με αλευρωμένη πετσέτα.
Με αυτή την ποσότητα βγαίνουν 12.
Σκεπάζουμε με άλλη πετσέτα και προσθέτουμε φλις για να διατηρηθούν ζεστά.
Θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να φουσκώσουν (σήμερα μου πήρε 8 ώρες), πάντα φτιάχνω δύο-τρεις μικρές μπαλίτσες (τις λέμε δοκιμές)… τις χρησιμοποιούμε για να ελέγχουμε το διογκωτικό, όταν τοποθετηθούν σε ένα ποτήρι νερό επιπλέουν.
στην επιφάνεια, τοτε ειναι ετοιμα και μπορούν να ψηθούν.
Στη συνέχεια τοποθετούνται σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, αλείφονται με χτυπημένο αυγό και ψήνονται στους 180 για 20/25
λεπτά.
Καλή Απόλαυση