Σιροπιαστά Μπισκότα

Υλικά

– 1 μεγαλύτερο αυγό (ή 2 μικρότερα)
– 80 ml λάδι
– 80 γρ ζάχαρη
– περίπου 200 γραμμάρια αλεύρι
– 1/3 μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:
– 160 γρ ζάχαρη
– 160 ml νερό
– Λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε πρώτα το σιρόπι διότι θέλουμε να έχουμε ένα κρύο σιρόπι στο τέλος.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για ακριβώς 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε και τις φέτες λεμονιού το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Σπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο και τα χτυπάμε στη συνέχεια ρίχνουμε και τη ζάχαρη και χτυπάμε να διαλυθεί προσθέτουμε το λάδι, το baking powder (θα πρέπει να το κοσκινίζουμε) μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε πάλι με ένα πιρούνι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι και αρχίζουμε πάλι να ανακατεύουμε με το πιρούνι καλά μέχρι να πάρουμε μία ζυμη και στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε με το πιρούνι να απορροφηθεί το αλεύρι και να πάρουμε μία κολλώδη ζύμη στην αρχή αλλά όταν η ζύμη θα είναι έτοιμη θα πρέπει κανονικά να μην κολλάει το χέρι. Εάν συνεχίζει να κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.


Λαδώνουμε το ταψί μας παιρνουμε δόσεις των 30 40 γραμμαρίων σχηματίζουμε δινουμε το σχημα που θελουμε το χέρι μας και αν θέλουμε τις βάζουμε πάνω στο ψιλό του τρίφτη για να κάνουμε σχέδιο και το τοποθετούμε στο ταψί μας.

Μόλις τελειώσουμε τα βάζουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι καλα δεμένο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσουν

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και κίτρινο τυρί
Επόμενο άρθροΣαρμάδες με χοιρινό φιλέτο…Μεγάλη λιχουδιά. Αξιζει μια προσπαθεια. δοκιμάστε το