Συστατικά της σοκολάτας με κασσιους
2 1/4 φλιτζάνια καρύδια κάσσιους
1 κούπα ζάχαρη
100 ml νερού
1 φλιτζάνι σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση
1.Για να αρχίσετε να φτιάχνετε τη σοκολάτα με κάσιους πρώτα αλέθετε τα καρύδια της κάσιους σε ένα μπλέντερ για να φτιάξετε μια λεπτή σκόνη.
2. Σε μία κατσαρόλα, προσθέστε τη ζάχαρη και νερό. Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να βράσει. Μόλις η ζάχαρη διαλύσει τελείως, χαμηλώστε τη  φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να φτάσει σε μια καλή συνοχή συροπιού.
3. Για να ελέγξετε εάν έχει φτάσει στη σωστή συνοχή, μεταφέρετε μερικές σταγόνες του σιροπιού σε μια καθαρή πλάκα, αφήστε την να κρυώσει για 15-20 δευτερόλεπτα και δοκιμάστε  να σχηματιστεί μία κλωστή μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας.
4. Αν το σιρόπι έχει φθάσει σε αυτή την συνοχή, μεταφέρετε το σκόνη καρύδας στο σιρόπι και ανακατέψτε συνεχώς για 4-5 λεπτά. Το μείγμα θα μετατραπεί σταδιακά σε μια παχιά πάστα.
5. Βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς, λιπαίνετε τις παλάμες σας με βούτυρο και ξεκινήστε να ζυμώσετε το μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να είναι λείο, ομοιόμορφο σαν ζύμη.
6. Στη συνέχεια τοποθετήστε τη ζύμη πάνω σε μία λαδόκολα και ανοίξτε τη ζύμη με ένα πλάστη σε πάχος 5-6 mm, ομοιόμορφα.
7. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα με νερό στην φωτια. Τοποθετήστε ένα μπολ πάνω από αυτό και λιώστε τη σοκολάτα. Η θερμότητα που παράγεται κάτω από το βραστό νερό θα λιώσει τη σοκολάτα σταδιακά. Βεβαιωθείτε ότι το βραστό νερό δεν αγγίζει το δοχείο με θερμότητα.
8.Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει σωστά, ρίξτε την πάνω από την ζύμη και απλώστε την ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
9. Αφήστε το να κρυώσει για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να το μεταφέρετε πάνω σε μία επιφάνει στο ψυγείο για 15-20 λεπτά
10.Όταν έχει πήξει η σοκολάτα, μπορείτε να κόψετε το γλυκό s κάνοντας τεμνόμενες διαγώνιες γραμμές, έτσι ώστε να σχηματίζουν διαμάντια σχήματα.

 

Προηγούμενο άρθροΠατάτες: 13 απροσδόκητες χρήσεις που θα δώσουν λύση σε καθημερινά σας προβλήματα
Επόμενο άρθροΧειροποίητες Σπιτικές Πίτες