Συγκλονιστικό Παγωτό Αμαρένα

Το Xειροποίητο παγωτό amarena είναι του Pastry chef Stratos Petrou

Υλικά

Για την Αμαρένα
425 γρ ή 1 κονσέρβα Βύσσινα
160 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
25 γρ Κορν φλαουερ
200 γρ Νερό
20 γρ Λικέρ Βύσσινο ή Κονιάκ
1 1/2 κουτ γλυκού Άρωμα Πικραμυγδαλο

Για το Παγωτό
1 Μορφατ κρύο απο το ψυγείο
1 Ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
20 γρ Λικέρ Βύσσινο ή Κονιάκ
2 κουκούτσια Τριμμένη Μαστίχα Χίου με 10 γρ ζάχαρη
100 γρ Βανίλια Υποβρύχιο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε για να φτιάξουμε την αμαρένα καθώς θέλουμε να είναι κρύα όταν θα τη χρησιμοποιήσουμε.
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μία κονσέρβα βύσσινα μαζί με ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά
Στη συνέχεια σε ένα μπολ όπου έχουμε το κορν φλάουερ ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το νερό που σας δίνω και το υπόλοιπο νερό το αδειάζουμε στην κατσαρόλα
Επίσης στο μπολ Πού έχουμε το κορν φλάουερ προσθέτουμε το άρωμα του πικραμύγδαλου όπου μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ και είναι αυτό που θα κάνει ξεχωριστή τη γεύση της αμαρένας
Το ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το κορν φλάουερ και το προσθέτουμε επίσης στην κατσαρόλα
Τα βράζουμε όπως είπαμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 λεπτό από τη στιγμή του βρασμού μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα
Οταν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το λικέρ βύσσινο η τσερι ή αν δεν έχετε κονιάκ το ανακατεύουμε αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει μέχρι να το χρειαστούμε
Αφού έχει κρυώσει η amarena μας πάμε να φτιάξουμε το πανεύκολο παγωτό που θα την συνοδεύσουμε

1
2
Προηγούμενο άρθροΦλογέρες Μήλου
Επόμενο άρθροΤο πιο ωραίο Σιροπιαστό γλυκάκι