Ντόνατς
Αφράτα σαν συννεφάκι, γευστικά μέχρι το τελευταίο ψίχουλο, ζουμερά και λαχταριστά! Τα ντόνατς αποτελούν ένα γλυκό που δύσκολα κανείς μπορεί να αντισταθεί.
Ποιος μπορεί να αρνηθεί ένα ζεστό ντόνατ, βουτηγμένο σε σοκολάτα ή γλασαρισμένο με ζάχαρη; Η γλυκιά μυρωδιά τους ξυπνάει αμέσως τις αισθήσεις, ενώ η αφράτη υφή τους χαρίζει μια μοναδική αίσθηση στο στόμα.
Είτε τα προτιμάτε σκέτα, είτε γεμιστά με σοκολάτα, κρέμα ή μαρμελάδα, τα ντόνατς είναι πάντα μια τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο σνακ ή ένα απολαυστικό πρωινό.
Μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους, ενώ ταιριάζουν άψογα σε κάθε περίσταση.
Είτε θέλετε να γιορτάσετε μια γιορτή, είτε απλά να απολαύσετε μια γλυκιά στιγμή, τα ντόνατς είναι η τέλεια λύση!
Ας μην ξεχνάμε και τις διάφορες γεύσεις και επικαλύψεις που μπορούν να έχουν! Σοκολάτα, βανίλια, φράουλα, καραμέλα, μπισκότο… οι επιλογές είναι άπειρες!
Υλικά
1 ξερή μαγιά
280 γραμμάρια γάλα χλιαρό
500 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
140 γραμμάρια βιτάμ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό γάλα προσθέτουμε και δύο τρία κουταλάκια του γλυκού αλεύρι τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τα άλλα υλικά και ζυμώνουμε 10 λεπτά
Αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει ανοίγουμε το φύλο πάχος 1 εκατοστού κόβουμε με κουπάτ κύκλους 5 εκ τ αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν και τηγανίζουμε
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι της Ευαγγελία Σακισλογλου