Ζουμερό κέικ κάτω από ζελέ πορτοκαλιού

Δείτε Επίσης: Πορτοκαλένιο Γλυκό | Υγρό κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι

Υλικά 

Για την καραμέλα
60 γρ. Ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

500 ml φρεσκοστυμένου και φιλτραρισμένου χυμού πορτοκαλιού
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
150 γραμμάρια ζάχαρης
3 φύλλα ζελατίνης ή 5 gr ζελατίνης σε σκόνη
3 μεγάλα αυγά (το καθένα ζυγίζει περίπου 75 γρ.)

Κέικ σοκολάτας:
2 μεγάλα αυγά
50 γρ αλεύρι γενικής χρήσης
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. Ζάχαρη
10 γρ. (2 κουταλιές της σούπας) Καθαρή σκόνη κακάου

Φόρμα Κέικ Μήκος 25 cm x 11 cm και ύψος 7 cm

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να έχουμε μία ξανθιά καραμέλα

και αδειάζουμε την καραμέλα μέσα στην φόρμα του κέικ και την απλώνουμε.
Σε ένα μπολάκι παγωτού με κρύο νερό βάζουμε τις 3 ζελατίνες να υγρανθούν για 5 λεπτά
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την πορτοκαλάδα , το ξύσμα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθεί και την βάζουμε μετά σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε 3 λεπτά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα μία μία την ζελατίνη και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά να ασπρίσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά την πορτοκαλάδα μέσα στα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα καλά
Η Καραμέλα στην φόρμα θα έχει στερεοποιηθεί και τότε μέσα από ένα στραγγιστήρι αδειάζουμε μέσα το μείγμα των αυγών πορτοκαλιού και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν μετά προσθέτουμε την βανίλια και τέλος κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα σε δόσεις το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με μία μαριζ μετά από κάθε προσθήκη για να πάρουμε το τελικό μείγμα κακάο.


Βάζουμε την φόρμα του κέικ μέσα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει μια πετσέτα απο κάτω.
Αδειάζουμε το μείγμα κακάο στην φόρμα του κέικ πάνω από το μείγμα πορτοκαλιού


Και τέλος ρίχνουμε νερό στο ταψάκι μέχρι την μέση της φόρμας

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το κέικ χαμηλώνουμε στου 150 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 35 – 40 λεπτά.
Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς έξω από το νερό και βαλτε το στο ψυγείο για μερικέ ώρες ή όλη την νύχτα.
Χαλαρώστε το με μία λεπτή σπάτουλα γυρω γύρω και γυρίστε το ανάποδα σε μια πιατέλα.

Δείτε Επίσης: Πορτοκαλένιο Γλυκό | Υγρό κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΔώστε χρώμα στο τραπέζι σας: Σουβλάκια κοτόπουλου με μανιτάρια, ντομάτα και πιπεριά
Επόμενο άρθροΡολάκια μελιτζάνας με ζαμπόν και τυρί…