Aλμυρά τηγανητά ντόνατς

Συστατικά

700 γρ αλεύρι 0
200 ml γάλα
250 ml Νερό
1-1 / 2 φακελάκι Μαγιά
1 κγ Ζάχαρη
1 σταγόνα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ Ζαμπόν μαγειρεμένο
200 g γκουντα
Αλατι
Λάδι για τηγάνισμα

Παρασκευή

Ετοιμάζουμε τη ζύμη βάζοντας το κοσκινισμένο αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύοντας όλα μαζί.
Προσθέστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο νερό και το γάλα ανακατεμένα.
Ας αρχίσουμε να ζυμώνουμε τα πάντα πρώτα με ένα πιρούνι και μετά με τα χέρια σας.
Μεταφέρετε τη ζύμη στο παγκο σας και αν είναι πολύ σκληρή, προσθέστε λίγο νερό ακόμα.
Τα ζυμώνουμε όλα για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα κουζίνας.

Μετά από 20 λεπτά ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε πάχος 3 – 4 χιλιοστά και κοβουμε λωρίδες πλάτους περίπου 5 cm και μήκους 10 – 15 cm.
Βάζουμε στη μέση κάθε λωρίδα ζαμπόν και γκουντα. Τυλίξτε τη γεμιστή λωρίδα σε ρολό για να σχηματιστεί ενα κορδονι και ενώστε τις δύο άκρες για να
σχηματίσετε ένα ντόνατ.

Προσέχουμε να σφραγίσουμε καλά όλες τις άκρες του ντόνατ, αλλιώς θα βγει η γέμιση.
Ας το κάνουμε αυτό με όλες τις λωρίδες που μπορούμε να πάρουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι, πρέπει να είναι καυτό αλλά να μην βράζει αλλιώς δεν θα ψηθούν καλά μέσα.
Τηγανίζουμε τους αλμθρους λουκουμάδες για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.

Αν θέλουμε πιο ελαφρύ μαγείρεμα των λουκουμάδων χωρίς να φουσκώσουν, προχωράμε ως εξής:

Μόλις σχηματιστούν οι λουκουμάδες μας, τους τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 180° για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν εντελώς.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακός Πηλιορείτικος Μπακλαβάς! Νηστήσιμος Μπακλαβάς με Απίθανη Γεύση και Άρωμα
Επόμενο άρθροΜαριναρισμένο Μοσχάρι Κεμπαπ