Αέρινα Μπικοτάκια Λεμονιού

Επαγγελματική συνταγή by Στράτος Πέτρου

Υλικά

70 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα απο 2 λεμόνια
1 μεσαίο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ γλυκού χυμό λεμόνι
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού μπέΐκιν παουντερ
Λίγο αλάτι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής προαιρετικά
Αχνη ζάχαρη για επικάλυψη

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ 13 ΛΕΠΤΑ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Εκτέλεση

Εχουμε σε θερμοκρασία δωματίου το βούτυρο και όπως είναι μαλακό το ρίχνουμε σε μπολ μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και προαιρετικά ρίχνουμε κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατευουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν.
Μετά ρίχνουμε το αυγό σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατευουμε πάλιΑπό
Στην συνέχεια το ξύσμα από τα λεμόνια και το χυμό λεμονιού.
Αφού έχουν ενσωματωθεί όλα τα υλικά τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ομογενοποιουμε
Με τη βοήθεια του εξαρτήματος για παγωτό βγάζουμε το μείγμα σε ίσες ποσότητες πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Επειδή μου αρέσουν να είναι τα cookies σε μπαλάκια βάζω λίγο αλεύρι στα χέρια. Επειδή είναι πολύ μαλακή η ζύμη και τα πλάθω σε μπαλάκια.
Οταν τελειώσει αυτή τη διαδικασία τα βάζουμε κατάψυξη για 1 με 1:30 ώρα να παγώσουν.
Οταν περάσει η ώρα τα βγαζουμε από την κατάψυξη και και έχοντας προθερμάνει τον φούρνο στις αντιστάσεις τα ψήνουμε για 13 λεπτά ακριβώς.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε από ζάχαρη άχνη

Προηγούμενο άρθροΦουσκωτές τηγανίτες ρυζιού
Επόμενο άρθροΣοκολάτα Κέικ “PAVLOVA”…με απλό τρόπο