ΥΛΙΚΑ

40 κρεμμυδάκια του στιφάδου καθαρισμένα

20 αγκινάρες

6 καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

250 ml ντοματοχυμός συμπυκνωμένος

1 κ-σ. ζάχαρη καστανή

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Από τη Μαρία Δενεκαρέα από την Κώμη

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

• Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4 λε πτά γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές.

• Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες, το αλάτι, το πιπέρι, τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη και μισό ποτήρι χλιαρό νερό. 

Αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα να σιγοβρά σουν για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.

• Ανακινούμε την κατσαρόλα μας και κατεβάζουμε τη φωτιά.

• Αφήνουμε λιγο να κρυώσει το φαγητό και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚριθαρώτο με άγρια μυρώνια Αρκαδίας
Επόμενο άρθροΓαριδομακαρονάδα ονείρου: Ζουμερές γαρίδες σε μια σάλτσα που θα σας μαγέψει!