Αλμυρό Κέικ με ζαμπόν και φέτα

Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνια (187 g / 375 ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας (10 ml) μπεικιν παουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2 ml) αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2 ml) φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι (125 ml) απλό γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι (60 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι (113 γραμμάρια) τριμμένη με γραβιέρα ή τυρί τσένταρ
3/4 φλιτζάνι (100 g ) ζαμπόν σε κύβους
1/2 φλιτζάνι πιπερια ψιλοκομμένη
3/4 φλιτζάνι (85 g ) τριμμενο τυρί φετα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C. Λιπάνετε ένα ταψί 23 x 12 cm. Στρώστε το κάτω μέρος και τις δύο μακρύτερες πλευρές του ταψιού με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μειγμα μπαχαρικών, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μέχρι να συνδυαστούν. Ανατέψτε μέσα το τυρί, το ζαμπόν, πιπεριά και την φέτα. Μεταφέρετε το κουρκούτι στο ταψί. Χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα για να εξομαλύνετε την επιφάνεια.
Ψήνουμε έως ότου το κεικ φουσκώσει και χρυσίσει και μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο βγαίνει καθαρή, περίπου 45 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά.
Τραβήξτε το χαρτί ψησίματος για να ξετυλίξετε το κέικ, τρέχοντας ένα μαχαίρι γύρω από την
φόρμα, εάν είναι απαραίτητο. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Κόψτε το κεικ και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κουρκούτι μπορεί επίσης να ψηθεί σε δύο μικρά ταψιά (15 x 9 cm) για περίπου 25 λεπτά, ή σε ένα ταψί muffin.

Καλή Ορεξη

 

 

Προηγούμενο άρθροΣπανoκροκέτες ….αν δεν εχετε φτιάξει ποτέ φτιάξτε το τώρα
Επόμενο άρθροΗ πιο γρήγορη πίτα με γιαούρτι και φέτα