Κέικ σοκολάτας

Συστατικά

για 16 κομμάτια (για 8 κομμάτια τις μισές δόσεις)

400 g βούτυρο
8 αυγά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
400 g μαύρη σοκολάτα
540 g ζάχαρης

Εκτέλεση

Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή μία μέσα σε μια άλλη που έχει νερό που βράζει.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε το όλο ομοιόμορφα πριν το αφήσετε να
κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέστε ένα αυγό μετά το άλλο ενώ ανακατεύετε και ανακατεύετε το μείγμα
προσεκτικά μετά από κάθε αυγό, έτσι ώστε να προκύψει η σωστή συνοχή. Στη συνέχεια,
μπορείτε να προσθέσετε το αλεύρι και να ανακατέψετε ξανά ομοιόμορφα, ώστε να
δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.

Λιπάνετε το ταψάκι σας με βούτυρο και γεμίστε το με το μείγμα σοκολάτας.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C και ψήστε το κέικ για περίπου 20 λεπτά πριν
μπορέσετε να το σερβίρετε και να το απολαύσετε.

Συμβουλές για τη συνταγή
Το κέικ σοκολάτας μπορεί να γίνει ακόμη πιο αμαρτωλό, προσθέτοντας επιπλέον στρώση με
σοκολάτα απο πάνω.

Με αγάπη καλη σας επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με νόστιμη γέμιση καρύδας
Επόμενο άρθροΖουμερό νόστιμο με τραγανή κρούστα μπιφτέκι Κοτόπουλου χωρίς αυγό