Αμυγδαλωτά με αλεύρι αμυγδάλου

Αν αγαπάτε το αμύγδαλο, θα λατρέψετε τα αμυγδαώτά που φτιάχνονται με αλεύρι αμυγδάλου, εκχύλισμα αμυγδάλου και αμύγδαλα κομμένα σε φέτες!
Είναι εύκολο να γίνουν, ΓΕΜΑΤΑ γεύση και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αγαπημένα της οικογένειας σε ελάχιστο χρόνο.

Υλικά:

2 ασπράδια +1 (για επικάλυψη)
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι-3 γρ
2 φλιτζάνια αμύγδαλο ή αλεσμένο αμύγδαλο-320 γρ
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη-150 g ή (1/2 φλιτζάνι-100 g)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού -6 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου – 7 γρ
1 φλιτζάνι αμύγδαλα σε νιφάδες – 100 γρ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεσμένο αμύγδαλο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 ασπράδια αυγών να γίνουν μαλακά για περίπου 2 λεπτά.
Ανακατευουμε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα αμυγδάλου.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το επιπλέον ασπράδι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει. Τοποθετήστε τα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα σε ένα άλλο μικρό μπολ.

Μαζέψτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα και πλάθετε σε μπάλα. Αλειψτε τα μπισκότα με ασπράδι αυγού και μετά τα καλύπτουμε με τις νιφάδες αμυγδάλου. Τα ψήνουμε γύρω στα 15 λεπτά. Μην το ψήνετε υπερβολικά. Διαρκούν έως και 7 ημέρες σε δοχείο ή μπορούν να καταψυχθούν.

Καλή Υγεία να έχετε

ΠΗΓΗ: Loredana Balanga

Προηγούμενο άρθροΑυτό το χοιρινό με πράσο είναι ένα τυπικό πιάτο για τις κρύες μέρες.
Επόμενο άρθροΌταν φτιάχνεις μία τέτοια σάλτσα με φέτα, δεν μπορείς παρά να ψήσεις κ’ ένα ζεστό καρβέλι ψωμί.