Μαροκινό Κους Κους

Χρειάζεστε:

1 κουπα κους κους
2 κουπες νερό – βραστό
1/2 κουτ ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
100 γραμμάρια αποξηραμένα κεράσια (ή βατόμουρα αν δεν έχετε κεράσια)
6-8 ξερά σύκα, ανάλογα με το μέγεθός τους
6 αποξηραμένα βερίκοκα
Μια χούφτα αποξηραμένες σταφίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
Σκόρδο
1 κουτ κουρκουμά ή σαφράν
1 κουτ κολίανδρο
1 κουτ τζίντζερ
1 κουτ κύμινο
1 κουτ ελαφρώς τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ρίξτε βραστό νερό (1: 2) πάνω από το κουσκούς και καλύψτε με ένα καπάκι. Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια.
Σε βούτυρο και ελαιόλαδο τηγανίζουμε τα αμύγδαλα και το σκόρδο κομμένα στη μέση. Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκο ​​τζίντζερ, προσθέστε το, κομμένο σε στικ. Όταν τα αμύγδαλα πάρουν χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί το σκόρδο), προσθέτουμε τα φρούτα, ανακατεύουμε πολλές φορές και προσθέτουμε το κουσκούς που έχει ήδη απορροφήσει το νερό και τον ζεστό ζωμό ή νερό, αν δεν έχουμε, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.

Σβήνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και αλατοπιπερώνουμε με όλα τα άλλα μπαχαρικά, περιμένουμε να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο λάδι κατά την κρίση σας.
Μπολ με στρογγυλό πάτο ή ότι εχετε αλείφουμε πολύ ελαφρά με ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι και ρίχνουμε μέσα το κουσκούς. Πιέζουμε και λειαίνουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε για μισή ώρα περίπου. Γυρίστε σε μια επίπεδη πιατέλα και σερβίρετε.
Τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης με το όμορφο πράσινο χρώμα τους είναι το τέλειο φινίρισμα.

Σερβίρεται ως συνοδευτικό σε πιάτα με κρέας

Please Like: ТеФтерче с рецепти

Προηγούμενο άρθροΑν έχετε 1 αυγό, αλεύρι και γάλα, φτιάξτε αυτό το υπέροχο μπριός με σοκολάτα!
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με πατάτες στο φούρνο