Ψωμί τραγανό

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού και ειδικά του τραγανού,τότε η παρακάτω συνταγη θα σας εκπλήξει!Για να γίνει η κόρα του ψωμιού μας τραγανή κατά την παρασκευή.

Υλικά

500 γρ αλεύρι γ ο χ
1 κουταλιά σουπας ζάχαρη
3/4 κουταλιάς σουπας αλάτι
1 κουταλιά ξερή μαγιά
340 μλ χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Έβαλα το αλεύρι , ζάχαρη, αλάτι, μαγιά ανακάτωσα καλά .
Έβαλα το νερό ανακάτωσα να γίνει η ζύμη.
Το έβαλα στον πάγκο με λίγο αλεύρι το δούλεψα καλά το εκανα μπάλα λάδωσα τα χέρια μου καλά και το «χάιδεψα» να παει παντού.
Το έβαλα σε μπωλ και το σκέπασα για 10 λεπτά .
Το πάτησα με τα χέρια να πλατυνη το διπλωσα στα τρία και τις άκρες στα δυο.
Το εκανα το διπλωμα 4 φορές το άφησα πάλι 10 λεπτά .
Είχα προθερμάνει τον φουρνο στους 220 βαθμούς και την γαστρα .
Μετά έβαλα το ψωμι το χάραξα δυο φορές έβαλα λίγα σπορια
Black Chia seeds , το σκέπασα και το έψησα 30 λεπτά, το ξεσκεπασα και έψησα άλλα 15 λεπτά!

ΠΗΓΗEffie Tsouras
Προηγούμενο άρθροΜπατζινάρα με κολοκυθάκια !!!
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια με ρύζι στο τηγάνι, πανεύκολα, γρήγορα και νόστιμα