Ψητές πιπεριές Ογκρατέν

Συστατικά

4 πιπεριές (ανάμεικτες μεταξύ κόκκινου, πράσινου και κίτρινου)
6-8 ντοματίνια (εγω δεν ειχα και εβαλα ντομάτα)
6 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά (όχι πολύ στεγνή)
1 σκελίδα Σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
2 συν 1 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα (ή τριμμένη γκράνα.)
για γεύση Αλάτι
ελαιόλαδο

Παρασκευή

Η προετοιμασία των ΠΙΠΕΡΙΩΝ ΟΓΚΡΑΤΕΝ στο φούρνο είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Πλένουμε τις πιπεριές, τις χωρίζουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, το λευκό μέρος και τους εσωτερικούς σπόρους.
Κόβουμε κάθε κομμάτι πιπεριάς στη μέση πάλι, παίρνοντας μεγάλες φέτες πιπεριάς.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κομμάτια της πιπεριάς δίπλα διπλα.
Τα αλατίζουμε και τα βρέχουμε με ελαιόλαδο.

Τώρα, ανάψτε τον φούρνο και αφήστε τον να προθερμανθεί στους 200°.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε για το πανάρισμα:
Ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με: ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο σκόρδο, τριμμένο τυρί και μια πρέζα αλάτι.
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια της πιπεριάς με το μειγμα για το πανάρισμα. Προσπαθήστε να τα καλύψετε καλά.
Στο τέλος προσθέτουμε τα καθαρισμένα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε λίγο ελαιόλαδο

και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Μεταφέρετε το ταψί σε ζεστό φούρνο και ροδίζετε τις πιπεριές για περίπου 20 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν χρυσίσουν και με τραγανή επιφάνεια.
Στο τέλος του ψησίματος, βγάζετε από τον φούρνο τις ΨΗΜΕΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ και τις σερβίρετε

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Τυριού με γλάσσο λεμονιού….τρώγεται στη στιγμή, και όποιος το δοκιμάσει ζητάει τη συνταγή.
Επόμενο άρθροΓλυκά τυροπιτάκια…Υπέροχα νόστιμα και πλούσια σε γευση!😋👍