Στην πραγματικότητα μπορείτε να κάνετε αυτό το κέικ με οποιοδήποτε φρούτο, αλλά έχουμε εδώ μια μεγάλη συκιά στον κήπο – έτσι είναι ένα κέικ σύκου!

Κέικ Σύκου

Συστατικά

3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
180 γραμμάρια απλού γιαουρτιού – είναι 3/4 φλιτζάνι !!!
100 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα σύκα (κόκκινο σύκο “σάρκα”)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ζάχαρη άχνη για γαρνιτούρα
ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΜΙΞΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΠΟΛ, ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.
Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν ΤΟ πολυχτυπάτε,
αλλιως το κέικ θα είναι σκληρό.

Εκτέλεση

1. Θερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη, κτυπήστε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
3. Προσθέστε λάδι, γιαούρτι, γάλα και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν.
4. Προσθέστε σταδιακά αλεύρι, μαγειρική σόδα και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
5. Προσθέστε ψιλοκομμένα σύκα, αλάτι, μοσχοκάρυδο, κανέλα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
6. Ρίξτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κέικ και ψήστε. Στο φούρνο μου χρειάζονται περίπου. 60-70 λεπτά. ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΟ ΚΑΦΕ ΧΡΩΜΑ, δείτε φωτογραφίες.
7. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε από την φόρμα.
Αφήστε να κρυώσει και γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη.

ΠΗΓΗ: Katerina Anagnostopoulou

Προηγούμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια με μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΠατάτες με Μανιτάρια στο Φούρνο…δεν θα το ξεχάσετε ποτέ