Αρακάς με κεφτεδάκια στo φουρνο.

Υλικά

1/2 κιλό αρακά
3-4 μέτριες πατάτες
1 ποτήρι ψιλοκομμένα άνηθο και κρεμμυδάκια
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κοκκινη πιπερια ψιλοκομένη
2 καρότα σε ροδέλες
αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι ζωμό λαχανικών

Υλικά για τα κεφτεδάκια
400 γραμ κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο δυόσμο
1 αβγό
4 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε κρασί και καλά στιμμένο
αλάτι πιπέρι
λίγο λαδάκι

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε τον αρακά. Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε, τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε στο ταψί.
Τον βάζουμε στο ταψί μαζί με όλα τα υλικά και 2 ποτήρια νερό.
Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το ταψι και το βάζουμε στον φούρνο στους 200 μέχρι να αρχίσει να πάρει βράση περίπου 40 λεπτά.

Στον χρόνο που είναι ο αρακάς στον φούρνο ζυμώνουμε τον κιμά με τα δικά του υλικά και πλάθουμε τa κεφτεδάκια.
Ανοίγουμε το ταψί και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα.
Βάζουμε ξανά το ταψι στον φούρνο για μια ωρίτσα περίπου
Τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα τα κεφτεδάκια μας.

Καλή Απόλαυση

Photo: Силвия Лазарова

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμα…εξαιρετικα απαλα αφράτα μυρωδάτα και νόστιμα
Επόμενο άρθροΑφράτο κέικ μπισκότων με κρέμα βανίλιας: Γρήγορο & εύκολο!