Μπιφτέκια με πλιγούρι γεμιστά με κιμά και τσίλι

Αρμενική συνταγή για μπιφτέκια, ένα πεντανόστιμο μπιφτέκι γεμιστό με κιμά τσίλι και κρεμμύδι ψητό στη σχάρα και το απολαμβάνεται με μία κρυα σαλάτα
Αυτό το μπιφτέκι είναι τόσο νόστιμο, καθώς φτιάχνεται από πλιγουρι και κιμά αλεσμένο μαζί, μετά γεμιστό με ένα εκπληκτικό μείγμα πάστας τσίλι και ψήνεται μέχρι να γίνει τραγανό, αλλά μαλακό και ζουμερό από μέσα.
Σερβίρεται είτε με σαλάτα ταμπουλέ ή τζατζίκι

Τα υλικά :

Για τη ζύμη:
1/2 κιλό κιμά (μοσχαρίσιος) χρειάζεται να περαστείτουλάχιστον 3 φορές στο κρεοπωλείο
1/2 κιλό ψιλό πλιγουρι (μετά το μούλιασμα, σε νερό, στύψιμο και στέγνωμα)
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 ml ελαιόλαδο
30 ml νερό
1 μεγάλη κουταλιά από το καθένα: αλάτι, μαύρο πιπέρι, γλυκιά πάπρικα

Για την γέμιση χρειαζόμαστε:
2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά από το καθένα: αλάτι, μαύρο πιπέρι και γλυκιά πάπρικα
30 ml ελαιόλαδο
200 γρ κιμά (μοσχάρι)
50 γρ πάστα τσίλι (πικάντικη)

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το κρέας, τα 2/3 απο το πλιγουρι, τα μπαχαρικά, το λάδι, το νερό και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε εξαιρετικά καλά μέχρι να έχουμε μια υφή σαν «πατέ».

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα και το υπόλοιπο πλιγουρι και ζυμώνουμε με το χέρι για τουλάχιστον 5 λεπτά. Χωρίζουμε στο απαιτούμενο βάρος ανα μερίδα, σκεπάζουμε τελείως με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΧριστόψωμο
Επόμενο άρθροΤηγανητό Χοιρινό συκώτι…με αυτόν τον τρόπο γίνεται πολύ νόστιμο, ζουμερό και λιώνει στο στόμα.