Συνέχεια….

Για την γέμιση:

Σε ένα τηγάνι που δεν κολλάει, σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μετά προσθέτουμε τα μυρωδικά, το κρέας και σοτάρουμε για 5 – 7 λεπτά, μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

ΤΩΡΑ που όλα είναι έτοιμα, παίρνουμε ένα ρηχό πιάτο, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, παίρνουμε ένα μπολ με νερό και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα μπιφτέκια μας.
Βρέχουμε τα χέρια μας, ισιώνουμε ενα μαπαλακι κιμά σε ένα επίπεδο δίσκο στο πιάτο, μέχρι να πετύχουμε πάχος 1/2 εκ., μετά βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε, μια κουταλιά γεμάτη και μετά κλείνουμε το μπιφτέκι μας με ένα άλλο μπαλακι κρεατος που το ανοιγουμε και αυτο. Φροντίζετε να χρησιμοποιήσετε νερό για να πλάσετε και να απλώσετε ομοιόμορφα τη ζύμη του κρέατος.

Αφού πετύχουμε το τέλειο σχήμα, πρέπει να το τοποθετήσουμε σε πιατέλα και να το χωρίσουμε με καθαρή μεμβράνη για να μην κολλήσει και μετά πρέπει να το βάλουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ψήσουμε για να σφίξει.

Σε ένα αντικολλητικό ταψακι, προσθέτουμε 30 ml ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, όχι παραπάνω, μετά αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Αυτό το νόστιμο μπιφτέκι απολαμβάνετε καλύτερα με μία κρύα σαλάτα.

Η Συνταγή είναι του Peter Catinis

1
2
Προηγούμενο άρθροΧριστόψωμο
Επόμενο άρθροΤηγανητό Χοιρινό συκώτι…με αυτόν τον τρόπο γίνεται πολύ νόστιμο, ζουμερό και λιώνει στο στόμα.