Αρνάκι με ρύζι, σπανάκι και φρέσκα κρεμμυδάκια στο φούρνο

Υλικά

αρνί – 1.5 κιλό
ρύζι – 1 και 1/2 κουπα
Λάπατα ή σπανακι – 400 g
Δυόσμο – φρέσκο
πράσινα κρεμμύδια – 2 – 3 δεσμίδες
Αλάτι
πιπέρι
πάπρικα

Εκτέλεση

Το αρνί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι οποιοδήποτε μέρος του αρνιού.
Το κόβουμε σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε με ξερά μπαχαρικά.
Καθαρίζουμε τα λαπατα τα πλένουμε και τα βράζουμε σε βραστό νερό.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι.
Ψιλοκόβουμε τα λάπατα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το δυόσμο.
Ρίχνουμε το ρύζι και τα χόρτα στο πυρέξ προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα, βούτυρο, λάδι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κρέας, ρίχνουμε νερό σκεπαζουμε με αλουμινόχαρτο βάζουμε το αρνί με το ρύζι σε κρύο φούρνο.
Ψήνετε το φαγητό στους 200 ° C μέχρι να είναι έτοιμο.
Πριν αφαιρέσετε το πυρέξ, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε το αρνί γυριζοντας το να παρει χρώμα παντού.

Καλή Ειτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ πιο νόστιμη συνταγή για το καλοκαίρι! Απίστευτα εύκολη και υγιεινή συνταγή!
Επόμενο άρθροΜπισκότα σοκολάτας με φρέσκο ​​δυόσμο…φτιαξτετα θα ενθουσιαστείτε