Αρνί φρικασέ με αβγολέμονο

Η Συνταγή είνα της Marilena Leavitt

Υλικά

1,3 κγρ αρνιού χωρίς κόκαλα
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο πράσο, κομμένο σε φέτες
10 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κοτσάνια σέλινο, με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
2 κουτ. αλάτι
1 κουτ. πιπέρι
2 κεφάλια μαρούλι, χοντροκομμένα
ένα μάτσο φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα Αυγολέμονο:
3 μέτρια αυγά χωρισμένα
— χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
1 κ.σ. κρύο νερό
½ κουτ. καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση

Κόψτε το μεγαλύτερο μέρος του ορατού λίπους από το αρνί και στη συνέχεια κόψτε το κρέας σε κομμάτια. Χτυπήστε το αρνί για να φύγει η υπερβολική υγρασία και στη συνέχεια ροδίστε το από όλες τις πλευρές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο σε έναν
μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέστε στην κατσαρόλα τα πράσα, τα κρεμμύδια και το σέλινο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου να καλύψει το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου
40 λεπτά.
Ψιλοκόψτε τον άνηθο, κρατώντας λίγο για γαρνίρισμα. Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τον άνηθο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ή, μέχρι να μαλακώσει το αρνί και να μείνει μια μικρή ποσότητα υγρού (περίπου ένα φλιτζάνι) στην κατσαρόλα. Σβήνουμε τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αυγολέμονο (αυγολέμονο). Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό και λίγο κορν φλάουρ μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού (ξεκινήστε με ένα μόνο λεμόνι αν δεν σας αρέσει πολύ η οξύτητα του λεμονιού). Μειώστε τη σάλτσα αβγολέμονο προσθέτοντας σιγά σιγά μια κουτάλα από το ζεστό υγρό από την κατσαρόλα στο μικρό μπολ με τα αυγά, ενώ ανακατεύετε όλη την ώρα. Συνεχίζουμε με μια δεύτερη κουτάλα από το ζεστό υγρό και χτυπάμε ξανά.

Τώρα προσθέτουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί. Ανακινήστε την κατσαρόλα μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν αναμειχθεί καλά.
Αν χρειάζεται να ξαναζεστάνετε το αρνίσιο φρικασέ πριν το σερβίρετε, κάντε το πολύ απαλά, φροντίζοντας να μην πάρει βράση.
Τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος με τον κρατημένο κιμά άνηθο, και ραντιστε με λάδι και μερικές φέτες λεμόνι. Το καλό ψωμί με κρούστα είναι πάντα καλή ιδέα.

Καλή Απόλαυση

Πηγή 

Προηγούμενο άρθροΣυνταγής της Μυτιληνιάς: Τας κεμπάπ με ρύζι
Επόμενο άρθροΚασερόπιτα με σκόρδο, μαϊντανό, κίτρινο τυρί.