Αυγοφέτες με ζαμπον και τυρι

Είναι τόσο νόστιμα που μακάρι να μπορούσα να τα τρώω κάθε μέρα! Τις φτιάχνω όταν δεν έχω χρόνο

Υλικά για 6 σάντουιτς

12 φέτες ψωμί
80 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια τυρί τσένταρ
200 γραμμάρια ζαμπόν
2 αυγά
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι

Εκτέλεση

Αλείφουμε τις φέτες με το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε 1 κομμάτι τυρί κομμένο στη μέση και 2 κομμάτια ζαμπόν.
Τοποθετούμε άλλη μια φέτα τυρί στις 3 από τις φέτες ψωμιού.Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμί.
Βουτάμε τα σάντουιτς στα χτυπημένα αυγά με την κρέμα, στα οποία προσθέτουμε λίγο μαγειρικό αλάτι.
Σας προτείνω δύο τρόπους για να ετοιμάσετε αυτά τα σάντουιτς.

Το πρώτο είναι να τα τακτοποιήσουμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο. Τα πασπαλίζουμε με 50 γρ.τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να βουτήξουμε πάλι τα σάντουιτς στο μείγμα αυγών κρέμας και να τα τηγανίσουμε σ ένα τηγάνι 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε χαμηλή φωτιά, το οποίο έχουμε αλείψει με βούτυρο.

Το σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
Βγάζουμε τα σάντουιτς σε χαρτί κουζίνας ώστε ν απορροφηθεί το περιττό λίπος.

Καλή σας όρεξη!

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΦόρμα πορτοκάλι
Επόμενο άρθροKέικ σοκολάτας με λαχταριστή κρέμα…