Αυγοφέτες με σιρόπι

Συστατικά

3/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
3 αυγά
πρέζα αλάτι
3 κουταλιές της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου, περισσότερο για το σερβίρισμα
1-2 πρέζες αλεσμένη κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
4 φέτες ψωμί καλής ποιότητας

Οδηγίες

Χτυπήστε μαζί τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το σιρόμι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και την αλεσμένη κανέλα σε ένα ρηχό ταψί με επίπεδο πάτο. Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού, μία ή δύο τη φορά, στο μείγμα των αυγών και αναποδογυρίστε για να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο πλευρές του ψωμιού έχουν καλυφθεί καλά.

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι . Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά, περίπου 2-3 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως ή κρατήστε τα ζεστα  μέχρι να τα σερβίρετε, αλλά όχι περισσότερο από περίπου 30 λεπτά. Ριξτε και επιπλεον σιρόπι

Photo:Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές

Προηγούμενο άρθροΠικάντικη κόκκινη σάλτσα γαρίδας με πιλάφι
Επόμενο άρθροΜακαρονοπιτα με σπιτικό φύλλο