Κοτοπιτάκια με φύλλο κρούστας

Νομίζω ότι όλες οι πίτες στις οποίες χρησιμοποιούμε έτοιμο φυλό είναι απλές επειδή δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να προετοιμαστούν.

Υλικά για 32 κοτοπιτάκια

8 φύλλα κρούστας για πίτα
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο

για την Γέμιση

500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο
1 σκελίδες σκόρδου, κιμά
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/3 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί
1 στ. Γαλλική απλή μουστάρδα
1/2 κουτ σκόνης κάρυ
1/2 κουτ μαύρο πιπέρι
Αλάτι για γεύση

Επικάλυψη
Μερικοί σπόροι σουσαμιού, προαιρετικοί

Εκτέλεση

1- Προετοιμάστε όλα τα συστατικά σύμφωνα με τη συνταγή.
2- Σοτάρετε σε ελαιόλαδο το κοτόπουλο κιμά για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
Συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε
ανακατεύοντας το γάλα μέχρι να απορροφηθεί. Αφαιρέστε το δοχείο από τη φωτιά.
3- Προσθέστε τη μουστάρδα, τη σκόνη κάρυ, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Προσθέστε τη γραβιέρα και το αυγό χτυπημένο. Η γέμιση ολοκληρώθηκε.

4- Κόψτε τη ζύμη φύλλων σε 4 κομμάτια. Βουρτσίστε ελαφρά το καθένα με ελαιόλαδο. Βάλτε στη μέση 1 κουταλιά της σούπας γεμάτο μείγμα κοτόπουλου. Διπλώστε απαλά με τα χέρια κάνοντας έτσι μια μικρή ρολόπιτα. Κάντε το ίδιο για όλο το φυλό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5- Τοποθετήστε τις κοτόπιτες στο ταψί με επένδυση χαρτί ψησίματος. Βουρτσίστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε τους με λίγο νερό και με λίγο σουσάμι στην κορυφή.
6- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά έως ότου γίνουν χρυσοκαφέ. Θα είναι τόσο τραγανά έξω και τόσο λαχταριστά μέσα!

 

Ευχαριστώ 😊
Συνταγή από τη Μάρι Γλασκόβη
✅ Ακολουθήστε στο Facebook
✅ Ακολουθήστε στο Instagram
✅ Follow & Subscribe on YouTube channel

 

 

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Σουσαμόπιτα ή Μπακλαβάς με σουσάμι
Επόμενο άρθροΣφολιατίνια με κρέμα….υπέροχα ελαφριά και αεράτα