Πατατόπιτα με ζαμπόν

– Συστατικά –

200 γρ πατάτας
200 γρ αλεύρι
150 γρ λευκό γιαούρτι
30 γρ. Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κρόκο (προαιρετικό)

κατά επιλογή:
150 γρ τυριού ή ζαμπόν ή καπνιστό ψάρι

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, σόδα, αλάτι, λάδι, γιαούρτι και τα ζυμώνουμε
με το χέρι να έχουμε ωραία μαλακή ζύμη. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Λιώνουμε τις πατάτες σε πουρε και κόβουμε μέσα κομματάκια ζαμπον και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί στρωμένο χαρτί ψησίματος ανοίγουμε την ζύμη με το χέρι και απλώνουμε
όλη την γέμιση πάνω στην ζύμη.
Κλείνουμε την γέμιση μέσα στην ζύμη σαν “πουγκί”

και μετα την ισιώνουμε με το χέρι.
Κάνουμε μία μικρή τρυπούλα στο κέντρο για να φεύγει ο ατμός


Αλειφουμε με ένα κρόκο αυγού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κόβουμε να σερβίρουμε

Το κανάλι της Συνταγής είναι εδώ

Προηγούμενο άρθροΝτονατς με κρέμα Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΔεν θα ξαναφτιάξτε την σαλάτα λάχανο διαφορετικά