ΛουκανικοΠιτάκια με σως BBQ

Υλικά:

Φυλλο σφολιατας 300 γρ
4 λουκάνικα, Φρανκφούρτης
50 γρ. σάλτσα BBQ
50 γρ. mix τυριών
κρόκος αυγού 1 τεμ.
λάδι 1/2 κουτ
νερό 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
σπόροι παπαρούνας 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
σουσάμι 1 κουταλιά της σούπας.

Εκτέλεση:

Τα λουκάνικα κόβονται σε δύο μέρη.
Ο φούρνος είναι ενεργοποιημένος στους 220 πάνω κάτω.
Αφαιρέστε τη σφολιάτα από το ψυγείο και ξεδιπλώστε.
Κόψτε σε 16 ίσα ορθογώνια χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι.
Στο κέντρο της κάθε σφολιάτας απλώνουμε τη σάλτσα bbq, βάζουμε τα λουκάνικα και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
Καλύψτε την κορυφή με ένα δεύτερο ορθογώνιο σφολιάτας, πιέζοντας τα δύο φύλλα με ένα μαχαίρι.
Τοποθετήστε σε ένα ταψί στρωμμένο σε χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε τον κρόκο με νερό και λάδι, και με τη βοήθεια μιας βούρτσας ζαχαροπλαστικής απλώνουμε σε όλα τα λουκανικοπιτακια.

Πασπαλίστε με παπαρουνόσπορο και σουσάμι.
Τοποθετήστε το ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήστε το βούτυρο για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !

ΠΗΓΗ: https://mytasted.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροKουλούρι τυριού…θα εκπλαγείτε πόσο εύκολο και νόστιμο είναι
Επόμενο άρθροΡολάκια Κανταΐφι με κρέμα