Μπισκότο Σοκολάτα Φονταν

Συστατικά για εύκολη συνταγή κέικ μπισκότων

2 πακέτα μπισκότων (300 g)
40 g βούτυρο (2 κουταλιές της σούπας)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
100 ml κρέμα γάλακτος

Για το Γλασο
150 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
20 γραμ. βούτυρο
1 κουταλιά μέλι
200 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (60- 70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μισά μπισκότα σε μια σακούλα ή σε ένα μπλεντερ και τα σπάμε.
Ρίχνουμε το τρήμα σε μπολ με λιωμένο βούτυρο και το μέλι.
Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να απορριφθούν τα υγρά.


Μετα ξεκινάμε το ζύμωμα με το χέρι έως ότου γίνει μια υγρή μάζα.
Την βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων και την διαφορφώνουμε με τα χέρια σε “σαλάμι”


Βάζουμε για 1.5 ώρες στο ψυγείο
Κόβουμε με το μαχαίρι ή κυματιστό κόφτη σε φέτες 1.5 εκ

 

Για το γλάσο σοκολατας
Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι και το βούτυρο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μικρή κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει και φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Καλύπτουμε το μπολ για 1-2 λεπτά.
Έπειτα ανακατεύουμε με μαρίζ, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή.

Βουτάμε κάθε κομμάτι μέσα στην σοκολάτα μέχρι την μέση και το τοποθετούμε σε δίσκο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΦέτα Ψητή τυλιγμένη σε φύλλο με μέλι
Επόμενο άρθροΤο Ριζόγαλο της Γιαγιάς μου