Δείτε επίσης: Λουκουμάδες Σιροπιαστοί | Λουκουμάδες παραλίας….επιμένουμε ελληνικά!

Λουκουμαδάκια με Κρέμα

για ζύμη
– Αλάτι 1/2 κγ
– Ζεστό γάλα 200 ml
Ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας
– Ξηρή μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού
– Αυγά 2 τεμ
– ξύσμα λεμονιού 0,5 τεμ
– λάδι 5 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι 600 γρ

– για κρέμα –
– Αυγά 2 τεμ
Ζάχαρη 150 γρ
– Ξύσμα λεμονιού
Αλεύρι 4 κουταλιές της σούπας
– Γάλα 200 ml

Εκτέλεση

Συνδυάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αλεύρι και το λάδι και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και ζυμώνουμε με το χέρι μόλις σχηματιστεί η ζύμη προσθέτουμε και το λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάρουμε μία λεία και μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αυγά , ζάχαρη , ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα και και το αλεύρι και βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανακατευουμε μέχρι να ήξει η κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 4-5 mm . Μένα ποτήρι κόβουμε σε κυκλάκια την ζύμη. Βγάζουμε τα στρόγγυλα ζυμαράκια στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λάδι να κάψει ελαφρώς και ρίχνουμε τα ζυμαράκια να τηγανιστούν και να φουσκώσουν και τα βγάζουμε σε απορρογητικο χαρτι και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Βάζουμε την κρέμα σε χωνί κάνουμε μία τρύπα με το δάχτυλο στην μέση και γεμίζουμε με κρέμα και διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ Γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια με Πατάτες στο φούρνο