Δείτε Επίσης: Ψωμάκια γεμιστά με κασέρι | Τα πιο αφράτα ψωμάκια Σκόρδου

Αφράτα Ψωμάκια  Κρέμας

Υλικά

250g (2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο.
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη+1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό. Παραλείψτε το εάν δεν τρώτε ένα αυγό.
Γέμιση: 175γρ τυρί κρέμας + 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη + 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
Επάλλειψη αυγού: 1 κρόκος αυγού + 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, ζεστό γάλα, το λιωμένο βούτυρο, μαγιά, βανίλια, ζάχαρη, και το αλάτι.
Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και το αυγό (παραλείψετε το εάν δε τρώτε αυγό). Ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι η ζύμη γίνει λεία. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή και κολλώδης.
Σκεπάστε την και αφήστε την να ξεκουραστεί για 90 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Για την Γέμιση
Σε μπόλ ρίξτε το τυρί κρέμα, ζάχαρη, την βανίλια, και ένα αυγό (ή μια κουταλιά γιαούρτι) και ανακατέψτε με ένα κουτάλι καλά να φτιάξετε μία ωραία κρέμα και αφήστε στην άκρη

Ξεσκεπάστε την ζυμη ζυμώστε λίγο με τα χέρια και χωρίστε την σε 8 μέρη.
Δώστε στην ζύμη την μορφή μπάλας και τοποθετήστε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Πατήστε το κέντρο της ζύμης με ένα ποτήρι για να σχηματιστεί το βαθούλωμα να μπει η κρέμα.
Μέσα στην στην κρέμα ρίχνουμε ξανθιά σταφίδα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μία κουταλιά της κρέμας μέσα σε κάθε βαθουλωμα από τις μπάλες.
Σκεπάζουμε το ταψί και προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος αλείφουμε με το μείγμα επάλειψης όλες τις μπάλες και βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.

Δείτε Επίσης: Ψωμάκια γεμιστά με κασέρι | Τα πιο αφράτα ψωμάκια Σκόρδου

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο σε 5 λεπτά
Επόμενο άρθροΚλασική Πίτσα Πιπερόνι