Αφράτη Σοκολατόπιτα χωρίς αυγά

Υλικά

175 γρ αλεύρι
25 γρ. σκόνη κακάου (10 γρ. Κανονικό + 15 γρ. Μαύρο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα

180 γρ. ζάχαρη
250 ml ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια ξύδι (μπορεί να αντικατασταθεί με χυμό λεμονιού)
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
115 ml λαδιού
150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
30 ml γάλα
τρούφα

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα.
Σ ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη,το ζαχαρούχο, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύδι, το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το λάδι.Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το υγρό μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Σε μία φόρμα 15Χ15 στην οποία έχουμε βάλει στον πάτο αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για μισή ώρα.Αφήνουμε να κρυώσει.


Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.


Αναποδογυρίζουμε το κέικ βγάζουμε το χαρτί και το αναποδογυρίζουμε πάλι το κέικ.
Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα απλώνουμε να πάει παντού και πασπαλίζουμε με την τρούφα.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο γλυκό με κρέμα καραμέλα πάνω σε παντεσπανι
Επόμενο άρθροCheesecake με Nes και Σοκολάτα 😉