Κρέμα βανίλια-σοκολάτα

Συστατικά

Μαύρη κρέμα
500ml γάλα
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας λευκό αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας πικρό κακάο
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 κσ ζάχαρη
Μαύρη σοκολάτα 80g
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Λευκή κρέμα
300ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας λευκό αλεύρι
Βανίλια
1 κγ ζάχαρη
Λευκά κομμάτια σοκολάτας 60γρ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Διακόσμηση
2 γιαουρτάκια σοκολάτας
τριμμένο φουντούκι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το ξύσμα, κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και το κακάο
ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα συρμα χειρός πολύ καλά.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξη το μίγμα.


Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσουν και να πήξει κι άλλο η κρεμα σοκολάτα.
Γεμίζουμε μέχρι την μεση τα μπολάκια σερβιρίσματος και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι, βανίλια , ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά ανακατεύουμε την λευκή σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν.
Ρίχνουμε την λευκή κρεμα στα μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν απλώνουμε από πάνω 1-2 κουταλιές γιαουρτάκι σοκολάτας (φαγε – dannete)


Διακοσμούμε με τριμμένο φουντούκι

Καλή Απόλαυση

Εγγραφείτε στο κάναλι της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΠρασόριζο…το πιάτο γλύκισμα
Επόμενο άρθροΗ πιο τέλεια και αφράτη τούρτα Εκλερ… κρατήστε την συνταγή