Αφράτο κέικ με καραμέλα

Υλικά

Παντεσπάνι

4 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
3,5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
150 γρ. σιμιγδάλι
150 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι βανιλίνης
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

καραμέλα
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 ml κρύο νερό
υγρή λευκή σοκολάτα 10 γρ

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ σπάμε τ αυγά ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι ν αφρατέψει και ν ασπρίσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το λάδι, το σιμιγδάλι και το αλεύρι κοσκινισμένα την βανίλια και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με το σύρμα.
Σε μια φόρμα 24Χ24 (τσέρκι) στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 ° C βαθμούς για 30 λεπτά.
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Προσοχή μην καεί. Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα.


Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω απ το παντεσπάνι μας

και στολίζουμε με την λευκή σοκολάτα.


Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο!!!!!!!
Τέλειος συνδυασμός για τον καφέ σας η το τσάι σας.

Καλή απόλαυση.

Subscribe for more delisious recipes here

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Κέικ λεμονιού με ένα τραγανό γλάσο
Επόμενο άρθροΑρωματική μελιτζάνα με λαχανικά και γλυκιά σάλτσα (Νηστίσιμη)