Βραζιλιάνα

Υλικά

Γλυκό ψυγείου με dulce de leche και καφέ

225γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
400γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα 6% λιπαρά
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
1 φλυτζάνι καφέ φίλτρου
¼ φλυτζ. γάλα εβαπορέ πλήρες αδιάλυτο
Σοκολάτα υγείας κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Σε βαθύ πιάτο αδειάζω τον καφέ φίλτρου, και αναμειγνύω μέσα το γάλα εβαπορέ.
Σε μπεν μαρι: σε κατσαρόλι με λίγο νερό που βράζει, προσαρμόζω μπολ από πάνω, χωρίς να ακουμπάει το νερό, αδειάζω μέσα το καραμελωμένο ζαχαρούχο, και ανακατεύω να το φέρω σε εύπλαστη κατάσταση, αλλά όχι ρευστή.
Αποσύρω, αναμειγνύω το γιαούρτι στο ζαχαρούχο, κουταλιά κουταλιά, και συνεχίζω βρέχοντας ένα ένα τα μπισκότα μέσα στον καφέ με το γάλα, τα στρώνω στον πάτο φόρμας, ταπερ, ταψιού, η ότι άλλο έχουμε, και από πάνω βάζω μια στρώση κρέμας, συνεχίζοντας εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα, φορτίζοντας η τελευταία στρώση να είναι κρέμα.

Βάζω το γλυκό στο ψυγείο 2 ώρες να πήξει, και διακοσμώ την επιφάνεια, με σοκολάτα κομμένη με μαχαίρι.

Σημείωση:
Καλό είναι να χρησιμοποιήστε καφέ φίλτρου, γιατί έχουμε 3 γεύσεις πολύ δυνατές,( καφέ – καραμελωμένο ζαχαρούχο -σοκολάτα), οι οποίες πρέπει να αναδειχθούν, χωρίς να «εξαφανίσουν» η μια την άλλη.
Συνεπώς ένας δυνατός καφές π.χ εσπρέσο δεν ενδείκνυνται.
Η δόση βγάζει 8 κομμάτια.

ΠΗΓΗ: Matula Giasirani

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοανθοί σε χυλό …Τα λουλούδια της Λέσβου
Επόμενο άρθροΤο Απόλυτο Σοκολατένιο Κέικ