Βραστά Πατατοπιτάκια

Υλικά

Για την ζυμη:

1 ποτήρι ζεστό νερό
2 κ.σ. γιαουρτι
1 κ.σ βούτυρο
0,5 κουτ.γλ αλατι
2,5 κούπες αλεύρι.

Για γέμιση:
0,5 κιλό πατάτες.
300 g μανιτάρια
Μυρωδικα επιλογης σας
αλάτι πιπέρι.

Μαγείρεμα:

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, βούτυρο και γιαυθρτι, ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και ζυμώνουμε τη ζύμη.
2. Γυρίστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να γίνει ελαστική.
3. Σκεπάζετε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνετε για 10-15 λεπτά. Στο χρόνο αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση.
4. Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε σε πουρέ.
5. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε στο λάδι.
6. Συνδυάστε με πουρέ πατάτας. Προσθέστε ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Η γέμιση είναι έτοιμη – μπορείτε να ξεκινήσετε τα
ζυμαρικά.

7. Κόβουμε το 1/3 της ζύμης. Ανοίξτε σε μια μακριά στρώση, πλάτους περίπου 10 cm.
8. Κόβουμε με ένα κουπ πατ περιπου 5-6 εκ
9. Περνουμε 1-2 κουταλιες γεμισης και βαζουμε στο κέντρο του κύκλου απο κάθε πιτακι
10. Βρέχουμε τις άκρες της ζύμης με νερό. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τη γέμιση. Πιέστε τη ραφή με τα δάχτυλά σας.
11. Τοποθετείτε τα ζυμαροπιτακια σε ένα πιάτο και τα βάζετε στο ψυγείο όσο φτιάχνετε τα υπόλοιπα.
12. Βράζετε ζυμαρικά σε μεγάλη ποσότητα αλατισμένου νερού με την προσθήκη φύλλων δάφνης, κόκκων μαύρου πιπεριού και μυρωδικών.
Μόλις επιπλεύσουν τα ζυμαρικά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε στο τραπέζι με γιαουρτι και κρεμμύδια και ραντισμενα με λιωμενο βουτυρο.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Κρασάτο με πατάτες…πολύ νόστιμο αλλά και εύκολο. Δοκιμάστε το!!
Επόμενο άρθροΒασιλόπιτα τσουρέκι