Γίδα Βραστή

Πεντανόστιμη παραδοσιακή Γίδα βραστή! Καιρός για.. σούπα! Ένα πιάτο ζεστή σούπα αποτελεί πάντα βάλσαμο για τις κρύες

Υλικά

1.5 κιλό γίδα κομμένη σε μερίδες
3 πατάτες μεγάλες
4 καρότα
1 κολοκυθάκι
1 πράσο
1 γλυκοπατάτα μέτρια
1 σελινόριζα
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 λεμόνια

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κομμάτια τις γίδας. Το βάζουμε σε κρύο νερό για λίγη ώρα. Αλλάζουμε το νερό να φύγει το αίμα. Ξεπλένουμε καλά και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Πετάμε το νερό αυτό και αφήνουμε στην άκρη το κρέας να στραγγίζει

Καθαρίζουμε τη κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει σε κυβάκια και σοτάρουμε στο ζεστό λάδι να ξανθύνει. Μετά προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 1ώρα και 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Όσο περιμένουμε να βράσει το κρέας ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τα καρότα και το πράσο σε ροδέλες. Το κολοκυθάκι την γλυκοπατάτα και τις πατάτες τις κόβουμε σε κυβους
Το ίδιο σε κυβους κόβουμε και την σελινόριζα. Το σέλινο κρατάμε ολόκληρα τα κοτσάνια και τα φύλλα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Εφόσον έχει μαλακώσει το κρέας αλατίζουμε το ζουμί και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μάς. Βράζουμε για 30 λεπτά περίπου ακόμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Δοκιμάζουμε αν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά και αν έχει το σωστό αλάτι. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από το σέλινο. Στο multi ρίχνουμε λίγα λαχανικά και λίγο ζουμί και το αλέθουμε. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Το πουρέ αυτό το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Με αυτό το τρόπο θα είναι πιο πηχτό το μείγμα. Ρίχνουμε και το πιπέρι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο λεμόνι

Καλή μας όρεξη

Προηγούμενο άρθροΜαλακά ψωμάκια τυριού με μέλι
Επόμενο άρθροΥπέροχος Άρτος από ένα Μοναστήρι στην Λέσβο