Γαλατόπιτα Μυτιλήνης με φύλλο

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratou Petrou απο το BAKE IT

Υλικά

250 γρ φύλλο κρούστας για Γλυκά
600 ml γάλα πλήρες
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλούδες λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
2 βανίλια
50 γρ βούτυρο
25 γρ ζάχαρη άχνη για Πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και λιώνουμε το βούτυρο στα μικροκύματα. Ανοίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε στο τραπέζι, παίρνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Επίσης έχουμε βουτυρώσει ένα στρογγυλό ταψάκι 26 εκατοστών.
Διπλώνουμε το φύλλο με τον τρόπο που φαίνεται στο βίντεο και το τοποθετούμε το ταψάκι κυκλικά ώστε να σχηματίσουμε ένα τριαντάφυλλο συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα κρούστας τα βουτυρώνουμε και τα διπλώνουμε με τον τρόπο που σας δείχνω στο βιντεο και τα τοποθετούμε στο ταψάκι.

Οταν έχουμε τελειώσει με όλα τα φύλλα έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε τα φύλλα για Περίπου 10 λεπτά ώσπου να ετοιμάσουμε το μείγμα με το γάλα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα το ξυλάκι κανέλας τις φλούδες λεμονιού και τις βανίλιες και την βάζουμε στην εστία να πάρει δύο βράσεις περίπου. Μόλις φουσκώσει το γάλα και βράση το αποσύρουμε και αφήνουμε 5 λεπτάκια περίπου να πέσει η θερμοκρασία σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα ίσα-ίσα να ανακατευτούν σουρώνουμε το γάλα για να βγάλουμε το ξυλάκι κανέλλας και τις φλούδες
λεμονιού και σιγά-σιγά ρίχνουμε το γάλα μέσα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε.

Ταυτόχρονα έχουμε βγάλει τα φύλλα κρούστας από το φούρνο και περιχύνουμε το μείγμα γάλακτος επάνω στα φύλλα να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και να πάει παντού.
Τέλος ξαναβάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 με 25 λεπτά δοκιμάζοντας και με μία οδοντογλυφίδα να έχει ροδίσει η γαλατόπιτα.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα προαιρετικά και κόβουμε σε κομμάτια έτοιμα να τα απολαύσουμε

Προηγούμενο άρθροΠουτίγκα σοκολάτας είναι ένα από τα παιδικά γλυκά ακόμα και για ενήλικες
Επόμενο άρθροΛαχανοντολμάδες με μία πλούσια σάλτσα αυγολέμονο