Γαρίδες με Λαχανικά και Τυριά

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

225gr φρέσκιες γαρίδες, ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες και στεγνές
225gr λευκά μανιτάρια, σκουπίζονται καθαριζονται, κομμένα στην μέση και κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένα στα 4 και σε λεπτές σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη στα 4 και λεπτές κομμένες σε φέτες
2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά)
400 γρ. 1 κουτί από ψιλοκομμένες ντομάτες κον κασε
120 γραμ. τριμμένο τσένταρ ή μοτσαρέλα, αν προτιμάτε μια πιο ήπια γεύση
3 κ.σ. 45ml ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι νερό
Αλατοπίπερο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια. κόκκινες νιφάδες πιπεριού, ή νιφάδες τσίλι
1 Χούφτα ψιλοκομμένο φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
Φέτες φρέσκου, ψημμένου ψωμιού

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι βαθύ σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέστε το σκόρδο, αλατίστε, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για άλλα 4-5 λεπτά.
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα φύλλα δάφνης και ¼ φλιτζάνια νερό, συνδυάστε καλά. Σιγοβράστε σε μεσαία έως χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρετε μια ωραία παχιά σάλτσα. Ελέγξτε την γεύση της σάλτσας σας και προσθέστε περισσότερο αλάτι ή μπαχαρικά στο γούστο σας.
Μπορείτε να ψήσετε τις γαρίδες με τη σάλτσα λαχανικών σε ένα πυρέξ.
Ανακατέψτε τις φρέσκιες γαρίδες στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε αυτό το μείγμα σε ένα πυρέξ ή σε οποιοδήποτε ταψί που έχετε. Πασπαλίστε το τριμμένο τυρί πάνω από πάνω και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες και το τυρί να έχει πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από την κορυφή και σερβίρουμε ζεστό με φέτες ψημένου ψωμιού

ΠΗΓΗ: ozlemsturkishtable.com

Προηγούμενο άρθροΡαβανί με Σαντιγί
Επόμενο άρθροΚεφτέδες Φούρνου με λαχανικά