Χταπόδι ραγού με ζυμαρικά.

Συστατικά

380 γρ πέννες ή ριγκατονι
800 γρ Χταπόδι
300 γρ πουρε ντομάτας πουμαρο
1 σκελίδα Σκόρδο
1 ματσακι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
100 ml ξίδι από λευκό κρασί
1 σελινο
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κοτσάνι του σέλινου κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, τον μαϊντανό και τη σκελίδα σκόρδο, όλα σε λίγο λάδι.
Εν τω μεταξύ, καθαρίστε καλά το χταπόδι αφαιρώντας το δέρμα, τα μάτια και τα σκληρά μέρη των πλοκαμιών.
Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια με χοντρό τρόπο.
Προσθέστε το χταπόδι στο τηγάνι και αφήστε το να τηγανιστεί καλά.
Για να έχετε ένα πολύ τρυφερό χταπόδι προτείνω να το καταψύξετε το βράδυ πριν το μαγειρέψετε.

Προσθέστε το λευκό κρασί σε δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
Αφήστε τη σάλτσα να ψηθεί για τουλάχιστον 3 ώρες, προσθέτοντας σταδιακά ζεστό νερό ή ζωμό ψαριού. Το χταπόδι πρέπει να είναι πολύ τρυφερό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε κατευθείαν και τα ριχνουμε στο τηγάνι που θα έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΦασολάδα με λαχανικά
Επόμενο άρθροΨητή μελιτζάνα γεμιστή με ντομάτα και τυρί