Δείτε Επίσης: Γαρίδες Σαγανάκι με Φέτα…γεύση αξέχαστη | Πέννες στο Φούρνο με Λαχανικά

Γαρίδες με Πέννες & Σπανάκι

Υλικά

1 κουτί ζυμαρικά πέννες
450γρ Γαρίδες (ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες)
3 κούπες Φρέσκο ​​ψιλοκομμένο σπανάκι, λάχανο ή ρόκα (μην χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο)
1 κούπα Μοτσαρέλα τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδου (λιωμένο)
2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου
2 κσ βούτυρο
1 κσ Λάδι

Εκτέλεση:

1. Φτιάξτε ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα τελευταία 5 λεπτά μαγειρέματος προσθέστε τις γαρίδες σας στο νερό των ζυμαρικών. Μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Στραγγίστε όλα εκτός από 1 κούπα νερό για το επόμενο βήμα. Κρατήστε τα ζυμαρικά και τις γαρίδες ζεστά.
2. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λάδι και βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει το βούτυρο,
προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ανακατέψτε να αναμειχθουν όλα μαζί. Αλατίστε. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
3. Στη συνέχεια, προσθέστε σπανάκι, μαγειρέψτε για 1 λεπτό μέχρι να μαραθεί (προσθέστε ⅓ φλιτζάνι περισσότερο νερό εδώ εάν είναι απαραίτητο) Τελευταία προσθέστε γαρίδες και τυρί. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να λιώσει το τυρί. Μην μαγειρεύετε υπερβολικά.
Προσθέστε αλάτι για την γεύση. Γαρνίρετε με αποξηραμένο κόλιαντρο.

Απολαύστε…

Δείτε Επίσης: Γαρίδες Σαγανάκι με Φέτα…γεύση αξέχαστη | Πέννες στο Φούρνο με Λαχανικά

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια με Πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚρέμα μήλου με Καραμέλα…υπέροχο γλυκάκι