Γαρίδες σε βούτυρο και λευκό κρασί

Υλικά

500 γρ γαρίδες (ασπρισμένες)
3 σκελίδες σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Βούτυρο – 50 g και 50 ml λάδι
Μαύρο πιπέρι
Ανηθο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες, τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό να βγάλουν το άρωμα, προσθέτουμε τις γαρίδες, τηγανίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. πιπέρι.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και μια φέτα λεμόνι.
Απολαυστε με ένα ποτήρι λευκό κρασί ! 🥂

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλα στο τηγάνι με πατάτες και δενδρολίβανο
Επόμενο άρθροΧοιρινό με Φασολάκια