Γαύρος σάντουιτς παναρισμένος με κακάο.

Τα σάντουιτς με γαύρο σε πανάρισμα κακάο είναι ένα πολύ απλό πιάτο στην προετοιμασία αλλά και ξεχωριστό. Μπορούν να παρουσιαστεί ως ορεκτικό ή ακόμα και ως κυρίως πιάτο και είναι ένα τέλειο πιάτο για τις γιορτές, ειδικά αν θέλετε να δοκιμάσετε να ετοιμάσετε τον γαύρο με διαφορετικό τρόπο από ότι συνηθίζουμε να τον μαγειρεύουμε κανονικά.
Η πίκρα του κακάο ταιριάζει τέλεια με τη γεύση του γαύρου και με τη γέμιση της μοτσαρέλας που κάνει αυτό το πιάτο μια πραγματική απόλαυση.

Συστατικά:

500 γρ γαύρο
150 γρ μοτσαρέλα
150 γρ ψωμί κομμένο σε φέτες
60 γρ άμυλο πατάτας
1 τσίλι
1 αυγό
60 γρ ελαιόλαδο
5 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κλωνάρι θυμάρι

Εκτέλεση

Ψιλοτρίβουμε τη φρυγανιά και τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο και λίγο θυμάρι και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τις αντζούγιες αφαιρώντας το κεφάλι, τις ανοίγουμε σαν βιβλίο και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο, τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με άμυλο πατάτας.
Τα τοποθετούμε σταδιακά σε ένα ταψί που βλέπετε το δέρμα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
Τα βάζουμε δύο δύο να σχηματίσουν ένα σάντουιτς με λίγη μοτσαρέλα σε φέτες και λίγο τσίλι ψιλοκομμένο ενδιάμεσα.
Περνάμε τα σάντουιτς στο χτυπημένο αυγό και μετά στο πανάρισμα με κακάο πιέζοντας λίγο να κολλήσει το πανάρισμα και μετά τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, πρέπει να είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά,

Στραγγίζουμε και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας….Ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό !
Επόμενο άρθροΓλυκό κουταλιού φράουλα