Γαύρος στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Πεντανόστιμος γαύρος φουρνιστός με σκορδάτη σάλτσα μουστάρδας-λεμονιού σερβιρισμένος με μαιντανο και ντομάτα. Μια εύκολη και απλή συνταγή για ένα νοστιμότατο και υγιεινό πιάτο για το καθημερινό, και όχι μόνο, οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά συνταγής

1 κιλό φρέσκος γαύρος, καθαρισμένος από κεφάλια και εντόσθια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη σε φετάκια
Ρίγανη ψιλοκομμένο μαιντανό και ντομάτα

Εκτέλεση συνταγής

Αφαιρείτε από το γαύρο τα κεφάλια και τα εντόσθια, τον ξεπλένετε καλά και τον στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
Μετά τον απλώνετε σε ένα ταψάκι, που να τον χωράει ακριβώς σε μια στρώση, τον αλατίζετε και τον αφήνετε στο ψυγείο για 15 λ ή μέχρι να τον ψήσετε. Με αυτό τον τρόπο το ψάρι απορροφάει το αλάτι και γίνεται πιο νόστιμο.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα, τα φετάκια σκόρδου και πιπέρι, τα αναμιγνύετε καλά και περιχύνετε το γαύρο στο ταψάκι, φροντίζοντας να πάει παντού το μείγμα.
Ψήνετε το γαύρο σας σε καλά προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 12-13 λ. Λίγο πριν ψηθεί το βγάζετε τον ριγανωνετε ρίχνετε
ψιλοκομμένο μαιντανο και κόβετε και την ντομάτα το αφήνετε τα τελευταία 2-3 λεπτα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαυρομάτικα φασόλια με χόρτα (Νηστίσιμο)
Επόμενο άρθροΧρυσαφένια πατατόπιτα νηστίσιμη: Μια εύκολη συνταγή για κάθε στιγμή