Γαρίδες με σαλτσα κρασιού και σπιτική μαγιονεζα

Αυτή η συνταγή για γαρίδες με σαλτσα κρασιού με σπιτική μαγιονέζα είναι μια απολαυστική και εύκολη επιλογή για ένα γεύμα ή δείπνο. Οι γαρίδες είναι τρυφερές και γευστικές, ενώ η σαλτσα κρασιού είναι πλούσια και αρωματική. Η σπιτική μαγιονέζα προσθέτει μια επιπλέον πινελιά γεύσης και νοστιμιάς.

Υλικά

500 γρ. γαρίδες χωρίς κεφάλι με το κέλυφος
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ. τσ. λευκό κρασί
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Σπιτική μαγιονεζα

1 μεγάλο αυγό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σαρλάν
1/2 κουτ χυμό λεμονιού
1/4 κουτ μουστάρδα Ντιζόν
Αλάτι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι , σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν (περίπου 5) .Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις σερβίρετε στην πιατέλα.
Ρίχνετε το κρασί στο τηγάνι , προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 1.
Σερβίρετε τις γαρίδες και τις περιχύνετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.
Τις συνοδεύετε με καψαλισμένες φετούλες ψωμιού

Μαγιονεζα
Χτυπήστε με το μπλέντερ προσεκτικά, ξεκινώντας από κάτω και μην βιαστείτε να το τραβήξετε. Περιμένετε να αρχίσει να ασπρίζει και να πήζει.

H φωτο ειναι από το Mi cocina y yo

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γαρίδες στην σχάρα με σάλτσα σκόρδου και φρυγανισμένο ψωμί

Γαρίδες στην σχάρα με σάλτσα σκόρδου και φρυγανισμένο ψωμί

Συστατικά

Σάλτσα :
90g / 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανάλατο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένο (όχι λιωμένο)
1,5 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, συν περισσότερο για γεύση

Γαρίδες:
500g μεγάλες γαρίδες/γαρίδες, ωμές, ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα (απλή ή γλυκιά επίσης)
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (παραλείψτε εάν χρησιμοποιείτε τηγάνι)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Σερβίρισμα (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ):
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση, ψητό αν θέλουμε
Φέτες ή φέτες λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Αλείψτε τις ψησταριές μπάρμπεκιου με λάδι και μετά τις προθερμάνετε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθούν πολύ.
Εάν οι γαρίδες είναι μικρές και μπορεί να πέσουν σε σχάρα, σουβλίστε τις (χρησιμοποιήστε 2 σουβλάκια)

Για την σάλτσα:
Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει το σκόρδο και μετά βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά (η υπολειπόμενη θερμότητα θα κάνει το σκόρδο χρυσαφί και τραγανό). Ανακατεύουμε μέσα με το λεμόνι.

Γαρίδες:
Στεγνώστε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας (για να εξασφαλίσετε τραγανότητα!)
Λίγο πριν το μαγείρεμα, τοποθετήστε το σε ένα μπολ, πασπαλίστε/περιχύστε τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε απαλά για να επικαλυφθεί.
Δουλεύοντας γρήγορα, τοποθετήστε τις γαρίδες σε μπάρμπεκιου και ψήστε κάθε πλευρά για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να κανουν κρούστα. Αφαιρέστε αμέσως τις γαρίδες στο πιάτο σερβιρίσματος.

Σερβίρισμα:
Περιχύνουμε με όλο το λεμόνι σκόρδο βούτυρο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ​​λεμόνι. Ψηνουμε στην ιδια σχαρα τραγανό ψωμί με λάδι και ρήγανι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜυστικά για Αφράτα Τσουρέκια με Ζαχαρούχο
Επόμενο άρθροΣάμαλι με Μαστίχα: Το τέλειο γλυκό για το τραπέζι σας!