Γεμιστά μανιτάρια στο φούρνο

Συνταγή για ζουμερά Γεμιστά μανιτάρια portobello στο στον φούρνο με γέμιση κατσικίσιου τυριού και σπανάκι!

Συστατικά:

4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο (ή 8 μικρότερα)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
½ μέτρια πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
2 φλιτζάνια σπανάκι (ψιλοκομμένο)
4 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
¼ φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί (θρυμματισμένο)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κσ μια λιγο καυτερη σαλτσα (προεραιτικά)
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα (τριμμένο)

Εκτέλεση:

Προετοιμάστε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

Προετοιμάστε τα μανιτάρια:
Αφαιρέστε προσεκτικά τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, κρατήστε τα και ψιλοκόψτε τα κοτσάνια για τη γέμιση.
Τοποθετήστε τα μανιτάρια με το στέλεχος προς τα κάτω σε ένα ταψί. Ψήστε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να φυγει το νερό από αυτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και με απορροφητικό χαρτί σκουπίζουμε το νερό απο αυτα. Αφήνω στην άκρη.

Φτιάχνουμε τη γέμιση:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για μερικά λεπτά
μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέστε την πράσινη πιπεριά και το σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέστε τις ντομάτες, το κατσικίσιο τυρί, αλάτι, πιπέρι, τα κοτσάνια των μανιταριών, την καυτερή σάλτσα
και την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια:
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα εξίσου. Από πάνω με τυρί μοτσαρέλα. Εάν χρησιμοποιείτε μικρότερα μανιτάρια, θα πρέπει να έχετε αρκετό
μείγμα για περίπου 8 μανιτάρια.

Ψήσιμο: Ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σημειώσεις:
Οποιαδήποτε μεγάλα μανιτάρια λειτουργούν για αυτή τη συνταγή, βασικά  βεβαιωθείτε ότι έχουν αρκετό χώρο αφού αφαιρέσετε το στέλεχος, για να κρατήσουν τη γέμιση σας.
Μην παραλείψετε το βήμα της αφαίρεσης του υπερβολικού νερού από τα μανιτάρια.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα γεμιστά μανιτάρια που έχουν απομείνει στο ψυγείο για 5 έως 7 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Αυτά τα γεμιστά μανιτάρια είναι τέλεια για κατάψυξη, ωστόσο, είναι καλύτερο να τα καταψύξετε πριν τα ψήσετε.
Καταψύξτε τα σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 μήνες.

Angelina Brown

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kολοκυθάκια με κιμά και μανιτάρια.

Kολοκυθάκια με κιμά και μανιτάρια.

Υλικά

κολοκυθάκια – 4 τεμ.
κιμάς – 250 g
ντομάτες – 2 τεμ.
μανιτάρια – 250 g
κρεμμύδι – 1 κεφάλι
αλάτι
πάπρικα
πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι
κίτρινο τυρί – 100 g

Εκτέλεση

Τα κολοκυθάκια πλένονται και κόβονται στη μέση και μετά χαράζονται το εσωτερικό τους.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Τα μανιτάρια πλένονται και τα κόβουμε και αυτά σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί, προσθέτουμε τον κιμά και τα μανιτάρια.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια μαζί με το εσωτερικό των κολοκυθιών και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.

Πασπαλίζουμε κατά βούληση με αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι.
Αραδιάζουμε τα κολοκυθάκια σε μια λαδόκολλα και τα γεμίζουμε με το μείγμα που προκύπτει. Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μετά από 20 λεπτά τα βγάζουμε και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Μόλις ψηθεί το κίτρινο τυρί, τα γεμιστά κολοκυθάκια είναι έτοιμα.

Πολύ νόστιμα τα γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά και μανιτάρια.

Thanks to Pepi Trifonova 

 

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβά με έτοιμο φύλλο
Επόμενο άρθροΚεφτέδες της γιαγιάς😋