Γεμιστές Κόκκινες πιπεριές

Συστατικά

4 πιπεριές κόκκινες
4 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
75 γραμμάρια ελιές ανάμεικτες, σε κουκούτσι
150 γρ κουσκούς
1 λεμόνι
ματσάκι μαϊντανός πλατύφυλλος (30 γρ.)
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 x 400 g κονσέρβες ντομάτες δαμάσκηνου (εγώ δεν ειχα αυτή την φορά)
50 γρ φέτα
φυσικό γιαούρτι, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, ή 160°C, στον αέρα. Κόψτε και ξεφλουδίστε τις πιπεριές και ριξτε τις σκελίδες σκόρδου χωρις να έχουν ξεφλουδιστεί.
Τα βάζετε όλα σε ένα μεγάλο ταψί, τα περιχύνετε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και τα αλατοπιπερώνετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ, βγαλτε το κουκουτσι απι τις τις ελιές και μετά τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με το κουσκούς. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και στύψτε το μισό χυμό.
Μαζεύουμε τα μισά φύλλα μαϊντανού και τα αφήνουμε στην άκρη για αργότερα, μετά τα υπόλοιπα, τα κοτσάνια τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και περιχύστε με αρκετό βραστό νερό ώστε να καλύψει μόνο το κουσκούς.
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και μεταφέρουμε για λίγο τις πιπεριές σε ένα πιάτο. Λιωστε το σκόρδο σκόρδου στο ταψί και πετάξτε τις φλούδες του σκόρδου πρώτα.
Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες. Συνθλίψτε τα όλα με το εργαλειο που κάνουμε τον πουρέ πατάτας και αλατοπιπερώστε τα .

Ανακατεψτε το κουσκούς με ένα πιρούνι και μετά το μοιράζετε και το ρίχνετε με κουτάλι στις μαλακές πιπεριές. Βάλτε τις πιπεριές στη σάλτσα, θρυμματίστε πάνω από τη
φέτα διακοσμηστε με μερικα ντοματινια και ελιες και στη συνέχεια επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και να μειωθεί και οι πιπεριές να είναι μαλακές και γλυκές.
Στύβουμε πάνω τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ψιλοκόβουμε και πασπαλίζουμε πάνω από τα κρατημένα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε με γιαούρτι, αν θέλουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροKροκέτες πατάτας
Επόμενο άρθροΑυτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φτιάξετε γρήγορα νόστιμα σπανακoτυροπιτάκια