Γεμιστές Μελιτζάνες

Μπορούν να σερβιριστούν ως κυριώς πιάτο αλλά και ως εξαιρετικό ορεκτικό στο τραπέζι!
Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν πολλές και πολλές εκδόσεις …είναι εξαιρετικές!

Συστατικά

6 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μοτσαρέλα
Σάλτσα ντομάτας
200 γρ τριμμένη φρυγανιά
αλάτι για γεύση
πιπερι
κάπαρη
φρέσκο ​​μαϊντανό
βούτυρο
τριμμένο τυρί πεκορίνο

Μέθοδος

Βήμα 1
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε δύο μέρη (κάθετα). Χρησιμοποίησε ένα
κουτάλι για να αφαιρέσετε τον εσωτερικό πολτό ο οποίος στη συνέχεια θα κοπεί σε κύβους
και αφήνεται σε αλάτι για μια ώρα.

Βήμα 2
Στη συνέχεια τηγανίζουμε και τις μελιτζάνες και τον πελτέ μελιτζάνας σε καυτό λάδι . Κρατήστε στην άκρη χωριστά

Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι, ετοιμάστε μια απλή σάλτσα ντομάτας και αφήστε την στην άκρη.

Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο , αφήστε το να ροδίσει λίγο και μετά προσθέστε τον κιμά.

Βήμα 5
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, αφήνοντας τα πάντα να αρωματίσουν καλά αλατοπιπερώνουμε με μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι.

Βήμα 6
Αφήνουμε να μαγειρευτούν για δύο λεπτά και προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί.

Βήμα 7
Προσθέστε τον πολτό μελιτζάνας και την κάπαρη σε αυτό το σημείο.

Βήμα 8
Μαγειρέψτε για περίπου δέκα λεπτά και προσθέστε δύο ή τρεις κουταλιές σάλτσα.

Βήμα 9
Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 10
Όταν το μείγμα μελιτζάνας στη σάλτσα κρυώσει, το βάζετε σε ένα μπολ με τριμμένο τυρί, μοτσαρέλα σε κύβους, τριμμένη φρυγανιά, ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό με το κουτάλι για να μαλακώσει η ζύμη.

Βήμα 11
Σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και τακτοποιούμε τις μελιτζάνες γεμάτες με το παρασκευασμένο μείγμα.

Βήμα 12
Συμπληρώστε καθένα από αυτά με λίγο βούτυρο τοποθετημένο στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Βήμα 13
Σερβίρετε τις γεμιστές μελιτζάνες μόλις ροδίσουν στην επιφάνεια.

Προηγούμενο άρθροSuper Αφράτη Σπιτική Πίτσα στο ταψί με ζύμη από Φοκάτσια (Foccacia)
Επόμενο άρθροΜιλφέιγ