Γεμιστές Μπουκίτσες

Υλικά

Για τη ζύμη:
Γιαούρτι -180 γρ
Γάλα ζεστό – 180 ml
Φυτικό λάδι – 160 ml
Αυγό – 2 τεμ
Ζάχαρη -1,5 κ.σ.
Αλάτι – 1,5 κουτ
Αλεύρι – 700 γρ
Μπέικιν πάουντερ – 15 γρ

Για τη γέμιση:
μπορείτε να την κάνετε σύμφωνα με το γούστο σας (έχω κιμά + κρεμμύδια + χόρτα + λίγο σκληρό τυρί + βούτυρο).
Μπορείτε να πάρετε ένα αυγό + φρέσκα κρεμμυδάκια, πατάτες + τυρί, κλπ.
Αυτό είναι θέμα φαντασίας 🤔.

Παρασκευή:

Συνδυάστε το γιαούρτι, το γάλα, το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε τη ζύμη
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για 15 λεπτά.


Στη συνέχεια πλάθουμε από τις μπάλες ζύμης βάρους περίπου 65-70γρ. Εβγαλα-20τμχ.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια κάνοντας έναν κύκλο, κάνουμε μια τομή, απλώνουμε τη γέμιση (παρακάτω στη φωτογραφία).


Διπλώστε με τη μορφή θόλου, τσιμπώντας τις άκρες (παρακάτω στη φωτογραφία).

Κάνουμε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.Στη συνέχεια αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου

Καλή όρεξη 😋 !!!

ΠΗΓΗ: Ніна Рута

Προηγούμενο άρθροΧοιρινά φιλετάκια στο φούρνο με τυρί και ντομάτα
Επόμενο άρθροΣτριφτή τυρόπιτα Κοζάνης (ΚΙΧΙ)