Δείτε Επίσης: Κολοκυθοανθοί γεμιστοί…το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό | Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο (video συνταγή)

Θέλετε ένα πλούσιο και υγιεινό μεσημεριανό γεύμα για όλη την οικογένεια; Τότε αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς. Γεμιστές πιπεριές με ένα ασυνήθιστο συνδυασμό. Μην χάσετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε γιατί θα σας αρέσει.

Γεμιστές πιπεριές με πουρέ πατάτας

Συστατικά

Ρύζι καρολίνα βρασμένο (υπολογίστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας για κάθε πιπεριά)
Περίπου 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
3- 4 ώριμες ντομάτες μεγάλες
1 κουτ. σουπ. ρίγανη
1 φλυτζ. τσαγ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο ή 1 κουταλάκι ξερό
Αλάτι
Πάπρικα και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι , κιμά, κρεμμύδι λάδι, πιπέρια,σκόρδο, αλάτι,αυγό,μαιντανό,
δυοσμο, μία μικρή πολτοποιημένη ντομάτα και ζυμώνουμε τα χέρια να ομογενοποιήσουμε το
μείγμα. Αφήστε το μίγμα για 10-15 λεπτά να γίνει η ανταλλαγή των γεύσεων. Αυτό ήταν…
Ούτε τσιγαρίσματα ούτε τίποτα!
Λαδώνουμε το ταψί μας και αρχίζουμε να γεμίζουμε τις πιπεριές μας.
Γεμίστε κάθε πιπεριά με τη γέμιση χωρίς να πιέσετε το περιεχόμενο. Αφήστε λίγο περιθώριο
μέχρι το χείλος του λαχανικού, ώστε όταν φουσκώσει το ρύζι, αφού μαγειρευτεί, να μην
ξεχειλίσει.
Βάζουμε 2-3 ντομάτες στο μπλεντερ και τις κάνουμε πολτό προσθέτουμε και 1/2 ποτήρι νερό, 1/2 κγ αλάτι και 50ml λάδι και χτυπάμε. Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας τις πιπεριές και βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά με 2 ώρες,
ανάλογα με το φούρνο και πόσο «ξεροψημένα» τα θέλετε. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας* και φρέσκια σάλτσα ντομάτας

*Πουρές Πατάτας

1 κιλό πατάτες
250 ml γάλα
50 γρ. βούτυρο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο, σκόνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΒΗΜΑ 1 Πλένω πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσω και τις βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό. Αφήνω τις πατάτες να βράσουν για 20-30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, τσιμπάω με ένα πιρούνι για να δω αν έχουν βράσει.
ΒΗΜΑ 2 Σουρώνω σε ένα σουρωτήρι και τις ξεφλουδίζω. Τις περνάω από πρέσα του πουρέ ή μύλο για να πολτοποιηθούν. Προσθέτω το βούτυρο, το γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύω καλά.
ΒΗΜΑ 3 Αν δεν σερβίρω αμέσως, σκεπάζω με μεμβράνη η οποία εφάπτεται στην επιφάνεια του πουρέ για να αποφύγω τη δημιουργία κρούστας

Δείτε Επίσης: Κολοκυθοανθοί γεμιστοί…το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό | Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο (video συνταγή)
Καλή Απόλαυση
Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με πατάτα…Πεντανόστιμοι
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμο σπετσοφάι με μελιτζάνες και πιπεριές!