Δείτε Επίσης: Γεμιστές πιπεριές με φρέσκια σάλτσα και πουρέ πατάτας | Κρέπες γεμιστές με κιμά στο φούρνο!

Γεμιστές Πιπεριές

Υλικά συνταγής

  • 15 πιπεριές για γέμισμα
  • 250-300γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα (υπολογίζουμε 2 κ.σ. ρύζι για κάθε μέτριου μεγέθους πιπεριά)
  • 500γρ. ντομάτα κονκασέ φρέσκια ή εμπορίου
  • 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις πλένουμε εξωτερικά, κόβουμε ένα οριζόντιο κομμάτι από την πάνω πλευρά τους και αφαιρούμε τα σπόρια.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και τα μπαχαρικά.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  4. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
  5. Γεμίζουμε τις πιπεριές (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι διογκώνεται κατά το ψήσιμο) και τις βάζουμε σε ταψί. Αλατίζουμε από πάνω και περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στο φούρνο.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 °C και ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα.
  8. Σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα.
Δείτε Επίσης: Γεμιστές πιπεριές με φρέσκια σάλτσα και πουρέ πατάτας | Κρέπες γεμιστές με κιμά στο φούρνο!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι
Επόμενο άρθροΑπίστευτα μαλακά τυροκουλουρα!